Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Albanac u ringu ujedao boksera iz Srbije

skandal-boxnacht-osi-beisst-seinen-gegner-der-trainer-knockt-ihn-aus

Veliki skandal obilježio je u Minhenu bokserski dvoboj Srbijanca Andreja Pešića i Astrita Klimente, Austrijanca albanskog porijekla.

Klimenta je na ovom meču umislio da je Tyson, a njegov rival Evander Holyfield, pa je u jednom trenutku imitirao “gvozdenog Mikea” i – ugrizao za uho Pešića.

Iako je sudija Rosario Triolo odmah “diskvalifikovao vampira”, kako je to opisao njemački “Bild”, strasti se nisu smirile.

Trener i promoter ovog događaja, Aleksandar Petković, utrčao je u ring želeći da se raspravi sa Klimentom, a nakon što je ovaj nasrnuo na njega, Petković mu je uzvratio udarcem u bradu.

“Hteo bih da se izvinim za moju reakciju u ringu, koja nije bila dobra. Ali, bio sam isprovociran na više načina, vređana mi je žena i to od strane Petkovića, nisam mogao da uđem u ring sa muzikom koju sam odabrao, jer je bila albanska… Dugo sam se suzdržavao, a onda mi je pao mrak na oči. To nije bilo u redu, ali ja sam uvijek spreman za revanš. Rivalu pružam ruku, a što se Petkovića tiče, on ne zaslužuje poštovanje jer se ponašao vrlo nesportski”, objavio je Klimenta na Facebook stranici, i to uz fotografiju na kojoj drži prekrštene ruke preko grudi, čime simbolizuje orla sa albanskog grba.