Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

VELIKO PRIZNANJE

Aldin Šetkić nominovan za predstavnika evropskih igrača

setkic

Krovna Svjetska teniska organizacija formira Savjet igrača kojeg će činiti sedam tenisera iz cijelog svijeta, a bh. teniser Aldin Šetkić dobio je tu čast da predstavlja Evropu kao član u ovom tijelu, kao i potporu velikog broja tenisera

Bosanskohercegovački teniser Aldin Šetkić nominovan je od strane velikog broja tenisera iz Evrope, pa tako i Balkana, da bude dio Savjeta igrača Međunarodne teniske organizacije za predstojeći period.

Naime, krovna Svjetska teniska organizacija formira Savjet igrača kojeg će činiti sedam tenisera iz cijelog svijeta, a bh. teniser Aldin Šetkić dobio je tu čast da predstavlja Europu kao član u ovom tijelu, kao i potporu velikog broja tenisera.

„Između ostalog, borit ću se za financijsku pomoć za svakog ITF igrača, iznos ovisno o ATP rangu, minimalno 1.000 dolara, za zdravstveno osiguranje, nove lopte za vježbanje na licu mjesta, uklanjanje naknade za MD i Q igrače, više budućnosti s gostoprimstvom, a turniri ne smiju naplaćivati igračima za ulazak u objekte, čak i ako ne borave u službenom hotelu“, kazao je Šetkić, napominjući još jednom kako je dobio veliku podršku od igrača iz regije, što ga čini posebno sretnim, ali predstavlja i veliku odgovornost, koju on može i želi ispuniti.

Također, ono što treba istači, jeste i to da su Šetkića, uz igrače iz regije, podržali igrači iz cijelog svijeta, a posebnu podršku ima od igrača s prostora Balkana koji se nalaze u TOP 100 na ATP listi.

Velika je čast i privilegija biti u Savjetu igrača Međunarodne teniske organizacija, a u slučaju da Aldin Šetkić bude izabran u ovo tijelo, to će predstavljati i historijski uspjeh za bh. tenis.