Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Alem Begić u subotu boksuje 12. meč u profi karijeri

alem begic

Bosanskohercegovački bokser Alem Begić, koji živi i radi u Njemačkoj, svoj 12 meč u profesionalnoj karijeri imat će u subotu protiv Josefa Krifika iz Češke.

Begić će imati borbu na borilačkom spektaklu na kojem njemački bokser bh. porijekla Adnan Ćatić (Felix Sturm) u Oberhausenu želi peti put postati svjetski prvak, što do sada nije pošlo za rukom nijednom njemačkom bokseru. Protivnik Ćatiću bit će mladi Rus Fedor Chudinov koji ga je porazio prošle godine u Frankfurtu.

Begić, kojeg nazivaju i nasljednikom Adnana Ćatića, sretan je što će biti dio ovog borilačkog spektakla, a za borbu se priprema u austrijskim Alpama.

U dosadašnjoj karijeri ima 11 pobjeda iz isto toliko borbi. Zbog kvaliteta i uspjeha interes za Begića, koji je rodom iz Srebrenice, pokazali su brojni svjetski stručnjaci koji vjeruju da ovog mladića čekaju uspješna karijera i velika slava.

Begić je pobjedom protiv gruzijskog borca George Aduashvilija postao prvak Evrope u poluteškoj kategoriji. Velike zasluge za njegove uspjehe ima i jedan od najuspješnijih bh. bokserskih menadžera Dalibor Ban i njegova “Kobra Boxpromotion”, kao i Halil Islamović koji mu je od početka uvijek bio velika podrška.