Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

S Old Trafforda prva stigla čestitka za 70. rođendan FK Sarajevo

fk sarajevo manchester1

Slavni engleski Fudbalski klub Manchester United prvi je čestitao 70 godina postojanja Fudbalskom klubu Sarajevo, aktuelnom prvaku Bosne i Hercegovine koji će u 2016. proslaviti sedam decenija postojanja.

“U ime svih u Manchester Unitedu, Uprave, igrača, uposlenika i navijača želimo FK Sarajevo čestitati 70. godišnjicu. Ovo je značajna godišnjica u klupskoj historiji i nadam se da će to klub i navijači adekvatno proslaviti. Znamo da se Sir Bobby (Charlton op.a.) prisjeća utakmice Kupa šampiona ova dva kluba iz 1967. godine. Ispostavilo se da je to bila historijska sezona za Manchester United i prva sezona u kojoj smo osvojili Kup šampiona. Nadam se da ćemo se uskoro ponovo sresti u Ligi prvaka”, piše u čestitci upućenoj FK Sarajevu, čiji je potpisnik Ed Woodward, izvršni potpredsjednik slavnog kluba s Old Trafforda, javlja Anadolu Agency (AA).

fk sarajevo manchester

FK Sarajevo i Manchester United 1967. godine sastali su se u osmini finala Kupa šampiona. U prvoj utakmici 15. novembra pred 45.000 gledalaca na Koševu nije bilo golova, iako je bordo tim bio bolji tokom većine meča.

U revanšu 29. novembra na stadionu Old Trafford Englezi su slavili, rezultatom 2:1 i plasirali se u četvrtfinale tadašnjeg Kupa evropskih šampiona.