Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Alex Renfroe: Ovo iskustvo neću zaboraviti dok sam živ

alex renfroe
Foto: EPA/SEBASTIEN NOGIER

Ovo je za mene jedno prelijepo iskustvo i pamtiću ga dok sam živ, rekao je Alex Renfroe, košarkaški reprezentativac BiH za Anadolu Agency (AA).

Jedan od junaka sinoćnjeg trijumfa bh. tima protiv Izraela rezultatom 86:84, nakon produžetka, bio je Amerikanac sa bh. pasošem, koji je asistirao Elmedinu Kikanoviću za pobjednički koš. Naravno, prvu pobjedu u trećem kolu grupe „A“ Eurobasketa znao je proslaviti zajedno sa saigračima s kojima je proveo proteklih skoro dva mjeseca.

“Super mi je u reprezentaciji BiH, iskreno oduševljen sam atmosferom i momcima u timu. Zavolio sam zemlju za koju igram, sviđa mi se mentalitet ljudi koji je dosta drugačiji od američkog. Napravio sam pravi potez što sam prihvatio poziv selektora Duška Ivanovića da igram za BiH i baš mi je drago što sam dio ove selekcije”, priča sjajni plejmejker koji će od naredne sezone nositi dres minhenskog Bayerna, iako je prethodnu proveo u najvećem rivalu berlinskoj Albi.

Ono što slijedi za bh. selekciju na “Eurobasketu 2015” je jako važna utakmica sa Finskom, koja je na programu sutra poslijepodne.

“Dosta smo se potrošili protiv Izraela, ali ćemo pronaći snage za susret sa Finskom. Znamo koje su njihove najjače strane i dobro ćemo se pripremiti. Naravno, nadam se da ćemo upisati pobjedu i na kraju izboriti drugi krug koji se u BiH godinama čeka”, kazao je Renfroe.

BiH nakon tri odigrana kola u grupi „A“ zauzima petu poziciju sa četiri boda, koliko ima i četvrtoplasirana Finska. Lider je Francuska sa šest, a slijede je Poljska i Izrael sa po pet. Rusija je na začelju sa tri boda.