Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

All Star spektakl u Torontu: Sve je bilo u znaku Kobeja Brayanta (VIDEO)

160215001930-kobe-bryant-nba-all-star-game-2016.1000×563

Košarkaši Zapada pobjednici su ovogodišnjeg All Star dvoboja nakon što su od Istoka bili bolji s rekordnim rezultatom 196:173, a titutlu najkorisnijeg igrača (MVP) ponio je igrač Oklahoma City Thundera Russell Westbrook.

Ovogodišnje 65. izdanje All-Star utakmice obilježili su rekordi – najviše zabijenih koševa, ukupno 369 što je 48 više od rekorda postavljenog prošle godine, najviše koševa za Zapad (196) i najviše koševa u drugom poluvremenu (104).

@kobebryant is subbed out of his final @nbaallstar game! #NBAAllStarTO

Videozapis objavljuje NBA (@nba)

Najbolji strijelac bio je igrač Indiana Pacersa Paul George koji je zabio 41 koš, samo jedan manje od rekorda kojeg od 1962. drži Wilt Chamberlain.

Russell Westbrook (Oklahoma City), koji je sinoć zabio 31 koš, drugi je put zaredom proglašen MVP-jem što je prvi put u 65 izdanja All Stara.

Od All Stara oprostio se i Kobe Bryant kojem je ovo 18. nastup na ovom elitnom okupljanju najboljih košarkaša NBA. Zvijezda Los Angeles Lakersa, koji je najavio odlazak u mirovinu na kraju ove sezone, imao je skroman učinak sa 10 pogodaka, 6 skokova i 7 asistencija.

 LeBron James je sa sinoć zabijenih 13 koševa postao najbolji strijelac u povijesti All-Star utakmice s ukupno 291 pogotkom što je jedan više od rekorda kojeg je do jučer držao Bryant. 

Game Respect Game! #NBAAllStarTO

Videozapis objavljuje NBA (@nba)

– Bilo je zabavno! Imao sam tu čast da igram sa ovim momcima, da se smijem i šalim sa njima na klupi – rekao je Brayant poslije meča.

Trener Zapada, Greg Popovich imao je samo riječi hvale za istinsku legendu NBA.

– Toliko dugo je bio ikona lige! Predao je štafetu mlađima na ovoj utakmici i uradio je to na veličanstven način – istakao je Popovich.

Ni MVP Westrbook, ni silna zakucavanja, ni sve zvijezde na jednom mjestu – ništa nije moglo da zasjeni Kobeja! Legendarni košarkaš je posljednji put plesao na All Star meču.

Kod svih učesnika emocije su bile izuzetno jake, činilo se da se prosto utrkaju da ukažu poštovanje “Crnoj mambi”.
Bilo je ovo zaista veče igrača LA Lakersa…

@kobebryant dumps it off to @russwest44 for the SLAM @nbaontnt! #phantomcam

Videozapis objavljuje NBA (@nba)

Ni MVP Westrbook, ni silna zakucavanja, ni sve zvijezde na jednom mjestu – ništa nije moglo da zasjeni Kobeja! Legendarni košarkaš je posljednji put plesao na All Star meču. Kod svih učesnika emocije su bile izuzetno jake, činilo se da se prosto utrkaju da ukažu poštovanje “Crnoj mambi”.
Bilo je ovo zaista veče igrača LA Lakersa…

Brayant nije htio previše da zapinje na terenu, prepustio je loptu mlađima, a on je uživao u svakom minutu susreta (10 poena). Gotovo da nije bilo trenutka da Kobe nije nasmejan i da ne ćaska sa nekim od kolega.

Izdanje All Star utakmice 2017. bit će prvo od 1998. godine bez  Bryanta i igrat će se u u Charlotteu.