Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bh. džudista u Nepalu

Amel Mekić među pet eksperata Internacionalne Judo Federacije: “Uživam da prenosim znanje”

amel mekic
Foto: Judo savez BiH

Iz Judo saveza Bosne i Hercegovine saopštili su kako je ovo dokaz da je judo sport iznjedrio velike šampione, a sada i IJF eksperte

Amel Mekić, bivši seniorski judo prvak Evrope, višestruki osvajač medalja na evropskoj i svjetskoj sceni, boravio je u Nepalu na međunarodnom kampu gdje je imao priliku da vodi tehnički kurs kao jedan od pet eksperata Internacionalne Judo Federacije.

Bivši bh. džudista prepoznat je u Internacionalnoj Judo Federaciji, te trenutno spada u red trenera prvog stepena. Tehnički kurs u Nepalu okupio je brojne internacionalne trenere, sudije i stručne radnike iz judo sporta. U narednom periodu Mekić će imati priliku da radi na edukaciji judoka širom svijeta u ovisnosti od potreba Internacionalne Judo Federacije.

Iz Judo saveza Bosne i Hercegovine saopštili su kako je ovo dokaz da je judo sport iznjedrio velike šampione, a sada i IJF eksperte.

Mekić ovom prilikom nije krio zadovoljstvo, a njegovo prvo iskustvo bilo je u dalekom Nepalu gdje je imao priliku prenositi svoje znanje.

-Jedno veliko iskustvo kojem sam težio zadnjih sedam-osam godina. Dugo sam radio, školovao se, završio edukacije i u Sjedinjenim Američkim Državama i napokon došao do cilja. Velika je stvar biti među pet eksperata IJF-a, gdje imamo zadatak da pomažemo i razvijamo trenerski kadar zemalja u razvoju, sve pod okriljem MOK-a i Olimpijske solidarnosti. Ovo je jedan human poziv i ja zaista uživam da prenosim svoje znanje. Sve ovo je plod dugogodišnjeg rada Judo saveza BiH na čelu sa našim trenerom Branislavom Crnogorcem – istakao je Amel Mekić.

Judo savez Bosne i Hercegovine jedan od najorganizovanijih saveza u BiH, koji je iznjedrio veliki broj osvajača na evropskoj i svjetskoj sceni, te u našu zemlju doveo velika takmičenja.