Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Amel Tuka se podvrgao tradicionalnom puštanju krvi: Ovo je reset tijela nakon svega

amel tuka(1)2

Veliki reset poslije svega, a onda idemo u nove pobjede ponovo – poručio je najbolji bosanskohercegovački atletičar svih vremena, aktuelni svjetski prvak na 800 metara, Amel Tuka, koji se oglasio na svom Facebook profilu.

Tuka je otkrio da se nakon velikih i napornih takmičenja podvrgava hadžami – tradicionalnom puštanju krvi koje prakticiraju muslimani širom svijeta, a za koju su medicinski stručnjaci rekli da predstavlja pravu blagodat za organizam.

amel tuka(1)

Uz pomoć vakuum pumpica iz tijela se izvlaći nečista krva, što popravlja cirkulaciju, razbija trombove, smanjuje masnoću, a ima i druge pozitivne učinke na tijelo. Prema religijskom učenju, hidžamu je preporučio i poslanik Muhammed.

Tuka je u smo četiri dana osvojio dva zlata na tamičenjima u Monaku i Švicarskoj. Na Dijamantskoj ligi koju je trčao 17. ovog mjeseca vremenom od 1:42.51 na 800 metara očarao je sve ljubitelje atletike, ostvario je 10. rezultat svih vremena u svijetu atletike, oborio lični rekord, kao i rekord Bosne i Hercegovine.