Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Spašen nakon što je slomio kičmu u šumi kod Konjica (FOTO)

BiH

gss konjic2

Nesretni čovjek polomio je kičmu, nakon što je tri kilometra duboko u šimi kod konjičkog sela Barmiš sa ocem i prijateljima sakupljao drva za zimu, u petak tokom dana.

Teren na kojem je čovjek povrijeđen bio je toliko nepristupačan, strm i blatnjav, da su na koncu svega morali intervenisati i hrabi momci iz GSS-ove baze u Konjicu. Srećom, nekoliko sati kasnije nesretni mladi čovjek, u tridesetim godinama, prebačen je u lokalnu bolnicu u Konjicu, gdje su brigu o njemu preuzeli ljekari.

gss konjic1

– Uspjeli smo doznati da je čovjek pao sa grane drveta koja je bila visoka tri metrad iznad zemlje. Zadobio je teške povede kičme, i praktično ostao je ležati nepomičan do našeg dolaska – potvrdili su iz GSS-a za agenciju Patria, dodajući da je otac nesrenog čovjeka pozvao hitnu, a ljekari su u pomoć pozvali GSS, jer do unesrećenog nisu mogli sami.

Ovo je druga velika akcija GSS-a u okolici Konjica u posljednja četiri dana. Momci su u utorak spašavali unesrećenog muškarca, koji je pao sa stijene u blizini Špiljana.