Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Ostali sportovi

Amel Tuka večeras nastupa na mitingu u Bellinzoni

21/07/2015

Ateletičar sa trenutno najboljim ovogodišnjim rezultatom u svijetu, 1,42:51 na 800 metara, bh. rekorder Amel Tuka večeras nastupa na pozivnom atletskom mitingu u švicarskom gradu Bellinzoni, na kojem će pokušati potvrditi svoju trenutnu sportsku formu.

– Ponovno je velika i izazovna konkurencija u večerašnjoj trci, ali me to veseli jer imam priliku da testiram svoju formu. Radi se o izuzetno jakom pozivnom mitingu za koji sam ranije obećao da ću nastupiti i u dogovoru sa trenerom odmah sam nakon Monte Carla potvrdio da ću nastupiti jer sam obećao, a obećanja se moraju ispuniti. Zbog ovog mitinga definitino je otpao nastup u Londonu, jer bi bilo previše dvije velike utrke u tri dana – izjavio je bh. atletičar Feni.

Dodao je da se nakon nastupa vraća u trening bazu, u italijanski Brunico, gdje će se pripremati za Svjetsko prvenstvo, ali će prije toga nakratko biti u posjeti Bosni i Hercegovini, najvjerovatnije 09.augusta.

Večerašnji nastup Amela Tuke je planiran za 21.30 sati, kao glavna i posljednja disciplina atletskog mitinga u Bellinzoni.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.