Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Reprezentacija

Darko Ljubojević predvodi delegaciju BiH na žrijebu kvalifikacija za SP

21/07/2015

Nakon konsultacija sa selektorom Mehmedom Baždarevićem određena je delegacija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) koja će prisustvovati žrijebanju kvalifikacionih grupa za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, kao i timskom seminaru koji se odnosi na različite organizacione i administrativne aspekte odigravanja narednih kvalifikacija, saopšteno je iz N/FS BiH.

„Na ovom događaju, koji će u organizaciji FIFA biti održan u ruskom gradu St. Petersburgu, u subotu, 25. jula 2015. godine, naš Savez će predstavljati potpredsjednik Darko Ljubojević, generalni sekretar Jasmin Baković i sekretar stručnog štaba ‘A’ reprezentacije Elmir Pilav“, istakli su na oficijelnoj Internet stranici N/FS BiH, te kako prenosi Anadolu Agency (AA) nadalje naveli:

„U dogovoru sa selektorom Baždarevićem procijenjeno je da njegovo prisustvo žrijebanju nije neophodno, a prema raspoloživim informacijama, iz istog razloga u St. Petersburgu neće biti ni selektora nekih od ostalih reprezentacija. Rukovodstvo N/FS BiH je uvažilo i prihvatilo selektorov plan da narednog vikenda putuje na neke od mečeva u kojima će nastupati naši reprezentativci, sa kojima želi obaviti razgovore o bitnim pitanjima. Prilikom odlučivanja o sastavu delegacije za St. Petersburg nije bio relevantan vremenski okvir ugovornog odnosa Saveza i selektora“.

Zajednički stav je da su prioritet naredni kvalifikacioni mečevi, te su sve aktivnosti podređene stvaranju povoljnog ambijenta u i oko reprezentacije i osvajanju novih bodova, te ostvarenju konačnog cilja – plasmanu na Evropsko prvenstvo, koje će naredne godine biti održano u Francuskoj, poručili su iz N/FS BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.