Ostali sportovi

Užasna tragedija

Američke odbojkaške zvijezde nastradale zajedno s kćerkama

17/02/2020

Žena koja se među prvima našla na licu mjesta, kaže da je vidjela da su u SUV-u svi dobro, ali i da žene u mini-vanu nisu preživjele

Bivše odbojkaške zvijezde Carrie Urton McCaw (44) i Lesley Drury Prather (44) nastradale su sa svojim dvanaestogodišnjim kćerkama Kacey McCaw i Rhyan Prather u sudaru na autoputu u Misuriju.

Tragičnu informaciju prenijeli su američki mediji, do nesreće je došlo kada je Elijah Henderson (29) izgubio kontrolu nad svojim Fordom F250 i prešao na suprotnu stranu puta.

On je svojim vozilom udario u mini-van u kom su bile odbojkašice, a mini-van se zatim sudario sa jednim SUV-om na putu. U njemu niko od putnika nije bio povrijeđen.

Pomoć je stigla vrlo brzo, ali nije mogla da spase nijednu od djevojčica jer je jedna bila zarobljena u automobilu, a za drugu je već bilo kasno, kao i za bivše odbojkašice.

Žena koja se među prvima našla na licu mjesta, kaže da je vidjela da su u SUV-u svi dobro, ali i da žene u mini-vanu nisu preživjele.

Protiv Hendersona će vjerovatno biti podignuta optužnica, jer kako javlja Wave 3, on ima dosije zbog droge. Nastradale djevojčice su igrale u OK KIVA Luivil, a svaka od njih je imala po troje braće ili sestara.

Prather je igrala za Univerzitet Luivil od 1998. do 2001. godine, osvajala je konferencije tri puta i bila je u najboljem timu konferencija dvaput.

Bila je i trener u Indijani na Univerzitetu jugoistok od 2009. do 2012, a kasnije se pridružila vatrogasnoj službi. McCaw je igrala od 1994. do 1997. na univerzitetu i oborila je rekord po broju odigranih mečeva u godini.

Poslije odbojkaške karijere se bavila advokaturom.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.