BiH

vanredna sjednica nsrs

Dodik nakon salvi kritika opozicije: Ne predlažem nikave ludačke stvari

17/02/2020

On je naglasio da je najveći interes RS da bude iskazano jedinstvo u Narodnoj skupštini i da u četvrtak, 20. februara u Istočnom Sarajevu sa predstavnicima RS u institucijama bude dogovoreno kako će se djelovati

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je večeras da se politička odgovornost koju ima odnosi na srpski narod i Republiku Srpsku koja više nije spremna da gubi dostojanstvo, imovinu, niti bilo šta drugo.

“Rekao sam doviđenja BiH, dobrodošao `RSegzit`, ali kada bi bili pošteni, bar oni koji ovo kritikuju, primijetili bi da sam nakon toga rekao da je to jedno od mogućih kretanja i da bi najbolje bilo da se putem zaključaka dođe do toga da Ustavni sud BiH bude reformisan u skladu sa najboljim praksama EU. Sam ću politički stradati, ali neću biti grobar RS i našeg naroda”, rekao je Dodik na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS o informaciji u vezi sa antidejtonskim djelovanjem Ustavnog suda BiH, koja se održava na prijedlog predsjednice RS.

On je istakao da bi u svemu ovome Bošnjaci trebalo da imaju najveću odgovornost, ali da oni “veoma prepotentno nastupaju jer mogu putem kvaziinstrumenata nametnuti rješenja i upisati novi politički sistem”.

>>>>> Crnadkov odgovor na Dodikov “RSexit” hit na društvenim mrežama

“Srpska zemlja je ovo i grunt i nije probLem da je dijelimo sa bilo kim. Sve što je privatno u RS ostaje tako i RS garantuje pravo na imovinu, kao što želi da sačuva svoju imovinu. Bošnjačka politička elita je prepotentna i čini mi se prepadnuta ovim što danas radimo i veliku nadu ulažu u one koji žele razbiti srpsko jedinstvo”, rekao je Dodik i podsjetio da je učestvovao u formiranju RS i njene vojske.

>>>>>> Vukanović opleo po Dodiku: Ovo je suicid, autodestrukcija, ludilo! R – Sex – it!

Prema njegovim riječima, srpski narod i RS ne smiju prihvatiti legalizovanje odluka visokih predstavnika.

“Vjerujem u naše jedinstvo, što je neophodno. Ne predlažem nikave ludačke stvari, nego one koje su realne, a može se vidjeti kako danas rade Škotska, Katalonija…”, kaže Dodik.

On je naglasio da je najveći interes RS da bude iskazano jedinstvo u Narodnoj skupštini i da u četvrtak, 20. februara u Istočnom Sarajevu sa predstavnicima RS u institucijama bude dogovoreno kako će se djelovati.

“Ovdje je potrebno povući ručnu i dobra je stvar što su i politički predstavnici hrvatskog naroda prihvatili da budu dio podrške za odlazak stranih sudija. To je kvalitet koji možemo da iskoristimo, ne da bi bili protiv trećeg, nego da se manifestuje da dva konstitutivna naroda imaju primjedbe”, rekao je Dodik, prije polučasovne skupštinske pauze na zahtjev SDS-a, i ponovio da nema članstva BiH u NATO.

On je još jednom poslanike pozvao da budu jedinstveni.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.