Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tomislavgrad

Palio travu pa zapalio poljoprivrednu mehanizaciju

mehaniyacija (1)

Vatrogasci su intervenisali, a obaviještena je i policija koja je obavila uviđaj te ima podatke o osobi koja je palila travu

U mjestu Letka kod Tomislavgrada, uslijed nepažnje pri paljenju trave, vatrena stihija izmakla je kontroli te se zapalila poljoprivredni mehanizaciju (kosilica i balarica za sijeno) na poljoprivrednom gazdinstvu.

Vatrogasci su intervenisali, a obaviještena je i policija koja je obavila uviđaj te ima podatke o osobi koja je palila travu.

Komandant tomislavgradskih vatrogasaca Mate Jurčević još jednom je upozori stanovnike Tomislavgrada na zabranu paljenja vatre na otvorenome, koju je izdao Općinski štab civilne zaštite.

Uprkos toj zabrani vatrogasci imaju pune ruke posla, pa su tako u ponedjeljak, pored požara u Letkama, morali intervenisati u Gornjem Brišniku i Dobrićima gdje je također gorjela suha trava i nisko raslinje.

– Svi su požari do večernjih sati ugašeni i pod kontrolom su vatrogasaca. Uzrok svih požara je čovjek, odnosno nepažnja pri paljenju suhe trave – kazao je Jurčević.