sp u košarci

Amerikancima otkazao i NBA prvak

lowry

U kadru reprezentacije SAD-a njegovim je otkazom ostalo 15 igrača, a u Kinu će ih putovati 12

Nakon što je više od 30 NBA igrača otkazalo selektoru američke košarkaške reprezentacije jer su imali pametnijeg posla od igranja na Svjetskom prvenstvu u Kini (31. 8. – 15. 9.), Gregg Popovich ostao je i bez jednog igrača koji je zaista želio sudjelovati.

Razigravač novih NBA prvaka Toronto Raptorsa otpao je zbog ozljede palca. Kyle Lowry ozlijedio se još u seriji polufinala Istoka protiv Philadelphije, ostatak doigravanja i pohoda na titulu odradio je u bolovima pa nakon sezone otišao na operaciju.

Jedan je od samo petorice s originalnog Popovicheva spiska koji su zaista dogurali do ove faze priprema, a sad je i on otpao jer su liječnici zaključili da mu se palac nije dovoljno oporavio.

“Nadao sam se da ću biti spreman za SP, ali nisu mi dopustili pune treninge. Nadao sam se da ću moći pomoći svojoj zemlji u pohodu na zlato na nadolazećem turniru. Volim igrati za američku reprezentaciju, ali ovo ću morati propustiti i navijati od kuće. Na kraju, vjerujem da će ljudi koji će igrati biti sjajni i osvojiti zlato za našu zemlju”, napisao je Lowry u priopćenju na Instagramu.

Lowry je bio član olimpijske reprezentacije koja je donijela zlato u SAD-a s Igara u Riju 2016., pa iako nije imao nezaboravne statistike, treneri su ga nahvalili kao “neopjevanog junaka” i “najboljeg ekipnog igrača” u sistemu.

U kadru reprezentacije SAD-a njegovim je otkazom ostalo 15 igrača, a u Kinu će ih putovati 12.