Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Teniski klub Gem

Amir i Bakir Škrijelj, teniske nade koje vrijedno skupljaju odličja

skrijelj (1)

Amir je “fan” Nadala, a Bakirov sportski idol je Novak Đoković

Novak Đoković, Amel Tuka, Zlatan Ibrahimović, Miralem Pjanić, Edin Džeko i drugi danas vrhunski sportisti, kao djeca imali su težak put. Sanjali i ostvarili svoje sportske želje. I oni su maštali da imaju igralište, stazu, stadion, na kojem bi danonoćno igrali, trčali, trenirali…

U eri informatičke tehnologije sve je manje djece na igralištima. Kompjuteri, laptopi, ajfoni zamjenili su lopte, sprinterice, rekete…

Ipak, ima svijetlih primjera, klubova i škola, koji odvlače djecu od pošasti i poroka, pišu Sportske.ba.

“Gem” jedna je od tih. Teniski klub u vlasništvu Aljoše Delića stvara nove asove. Jedanaestogodišnji Amir Škrijelj je veliki teniski potencijal. Učestvovao je na desetak domaćih i internacionalnih turnira. Nastupa i za reprezentaciju. Redovno je bio na postolju, a u njegovoj kolekciji je nekoliko zlatnih medalja.

I Amirov stariji brat Bakir (14) je u teniskim vodama. Zbog njega je Amir zavolio reket i lopticu.

Amir i Bakir imaju svoje teniske uzore. Amir je “fan” Nadala, a Bakirov sportski idol je Novak Đoković. Sretni su kad njihovi ljubimci pobjeđuju, a jedan je manje sretan kada igraju međusobno Novak i Rafa.

Danas su talentovana braća Škrijelj neprimjetni, ali za koju godinu možda će se njima u čast dizati državna zastava, svirati himna… Kao nedavno Amelu Tuki. Sada im treba pomoći kako primjer Amela Tuke ne bi bio “incident” već pravilo. Kao što je slučaj u susjednim državama. Jedna marka uložena u talente stostruko se vraća državi.