Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Australian Open: Džumhur protiv Troickog u prvom kolu

dzumhur

Žrijeb prvog kola prvog ovogodišnjeg teniskog grand slam turnira Australian Opena obavljen je jutros rano po srednjoevropskom vremenu, a najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur voljom žrijeba igrat će protiv Srbijanca Viktora Troickog.

Troicki je trenutno 29 teniser svijeta, dok je Džumhur na 77. mjestu ATP liste. Pobjednik tog meča u drugom kolu će igrati protiv boljeg iz duela između Italijana Paola Lorenzija i Australijanca Jamesa Duckwortha.

Džumhuru će to biti treći nastup u Melbourneu, a najbolji rezultat ostvario je prije tri godine kada je došao do trećeg kola, dok je prošle sezone eliminisan u drugom kolu.

U kvalifikacijama za glavni žrijeb Australian Opena nastupili su i bh. teniseri Aldin Šetkić i Mirza Bašić. Šetkić je izgubio u prvom kolu od Japanca Tare Daniela sa 7:5 i 6:4, dok je Bašić u drugom kolu kvalifikacija izgubio od Kanađanina Petera Polanskyja sa 6:4 i 6:3.

Prvi teniser svijeta, Britanac Andy Murray u prvom meču će igrati protiv Ukrajinca Ilje Marčenka, dok Srbijanca Novaka Đokovića, drugog tenisera ATP liste, očekuje mnogo teži posao protiv Španca Fernanda Verdasca.

U ženskoj konkurenciji prva igračica svijeta i braniteljica naslova Njemica Angelique Kerber odmjerit će snage s ukrajinskom teniserkom Lesjom Curenko, dok drugu nositeljicu Amerikanku Serenu Williams očekuje duel s predstavnicom Švicarske Belindm Benčič. Williams će pokušati osvojiti svoj 23 grand slam turnir, šesti u Australiji, gdje je lani poražena u finalu protiv Kerber.