Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Australian Open: Uspješan dan za favorite

federer1

Argentinac Juan Martin Del Potro zaokružio je uspješan dan za favorite na australskom Grand Slamu pobjedom u posljednjem meču dana protiv mladog Amerikanca Francesa Tiafoea sa 3:0 u setovima.

Švicarac Roger Federer, jedan od najvećih favorita za osvajanje turnira, takođe je bez većih problema slavio. Bez izgubljenog seta savladao je Slovenca Aljaža Bedenea.

Jedino veće iznenađenje poraz je kanadskog tenisera crnogorskih korijena Miloša Raonića koji je nakon 4 seta izgubio od Lukasa Lacka.

Donedavno najbolji teniser svijeta, Novak Đoković, bez većih problema savladao je Amerikanca Donalda Younga uz samo 7 izgubljenih gemova i osigurao jedan od najzanimljivijih dvoboja drugog kola, protiv atraktivnog Francuza Gaela Monfilsa.

Povratnik na teren nakon nekoliko mjeseci i osvajač Australian Opena iz 2014. godine Stanislas Wawrinka pobijedio je Berankisa 3:1 i tako osigurao prolaz u drugo kolo. Švicarac se povrijedio na Wimbledonu prošle godine i od tad je bio van terena.

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur sutra nastupa protiv domaćeg tenisera Johna Millmana koji je u prvom kolu iznenadio velikog hrvatskog talenta Bornu Ćorića.