Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Avaz Tower Running 2016: Pobjednici Belmin Mrkanović i Vladana Gavranović

5749787f-0704-4d68-9d1d-04090a0a0a64-muski

“Avaz Tower Running 2016”, popularni sarajevski vertikalni maraton, održan je danas po šesti put u organizaciji grupacije “Avaz”.

Prvi su se, u vertikalnom trčanju na treći sprat tornja takmičili najmlađi, kojima su nakon te utrke dodijeljene nagrade. Prvi je stigao Ismar Hiseni, drugo mjesto osvojio je Anes Klačar, a treći je Filip Vranjić.

Nakon ove, uslijedila je utrka novinara i humanih zvijezda, a najbrži do 3. sprata tornja bio je novinar portala bhfudbal.ba Kenan Cinac.

U ženskoj utrci do vidikovca za 5 minuta i 28 sekundi prva je stigla Vladana Gavranović, kojoj je ovo četvrta pobjeda u vertikalnom maratonu “Avaz Twist Towera”. Na 35. sprat tornja druga je stigla Adela Čomor, a treće mjesto pripalo je Sanji Kavaz.

Belmin Mrkanović odnio je pobjedu u muškoj utrci vertikalnog maratona. Drugo mjesto osvojio je Osman Junuzović, a treći do “Avazovog” vidikovca dotrčao je Sanel Đuliman, javio je Avaz.

Nagrada za treće mjesto u obje kategorije je po 200 KM te poklon sponzora, za drugo mjesto 500 KM i poklon, a za prvo mjesto 1.000 KM i prigodni pokloni sponzora.