Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bajramović: Naporan rad je počeo davati rezultate

Bajramović: Igrači Sparsa imaju puno potencijala, na njima je

Košarkaši Sparsa ovog vikenda nastavljaju borbu za plasman u playoff prvenstva BiH. Nakon domaćih pobjeda protiv ekipa Kaknja i Mladosti u protekla dva kola Lige 6, sarajevski košarkaši ovog vikenda žele nastaviti niz pobjeda protiv ekipe Širokog Brijega.

Trener Sparsa Mensur Bajramović zadovoljan je kako u ovom trenutku izgleda njegov mladi tim, koji je u proteklim mečevima ostvario uvjerljive pobjede protiv jakih protivnika.

– Utakmice Lige 6 igramo svaka tri dana i dosta je naporan ritam za sve timove. Zadovoljan sam proteklim rezultatima, čini se da naš naporan rad počinje davati rezultate. Želimo nastaviti niz pobjeda i boriti se za plasman u playoff . Zbog toga je utakmica protiv Širokog važna – izjavio je Bajramović na današnjoj konferenciji za medije.

Bajramović upozorava na igru Širokog koji u svom sastavu nema mnogo visokih igrača, ali koji igra brzu košarku s mnogo kontranapada.

– Morat ćemo zaustaviti takav način igre i prilagoditi utakmicu nama. Široki igra brzu košarku, odbrana će biti ključ pobjede. Mi moramo smanjiti broj izgubljenih lopti i odigrati pametno taj susret – rekao je Bajramović i dodao da su mladi igrači kojima je ukazana prilika iskoristili povjerenje trenera.

Utakmica sedmog kola Lige 6 između Sparsa i Širokog će biti održana u dvorani ”Ramiz Salčin” u subotu, 2. aprila, u 19 sati. Ulaz je besplatan.