Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Banja Luka za vikend dočekuje oko 150 evropskih kajakaša i kanuista

kajak vrbas (3)

Banja Luka će za vikend biti domaćin treće trke Eurokupa, na kojoj se očekuje oko 150 kajkaša i kanuista iz devet država, javlja Anadolu Agency (AA).

Nikola Stanković, direktor Kajak-kanu kluba “Vrbas-M:tel” pojasnio je da se u Eurokupu vozi pet trka, a da su prve dvije održane u Skoplju i Osilnici.

Banju Luku će predstavljati kajakaši kluba “Vrbas” Darko Savić, koji je nakon dvije trke na drugom mjestu, te Anes Šudić, koji je trenutno trećeplasirani. Osim njih dvojice u trci će iz Banje Luke učestvovati i Dušan Mačkić, Leon Seferović, Marija Mićić i Isidora Mitrović, a očekuju se i takmičari drugih bh.klubova.

“Nadamo što višem plasmanu, da domaći takmičari zadrže pozicije jer se u avgustu vozi četvrto i peto kolo u Češkoj. Teško je prognozirati, jer je ove godine Banja Luka izborna trka za reprezentacije za četiri zemlje Austriju, Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju, pa će konkurencija biti mnogo veća”, kazao je Stanković.

U subotu od Novoselije do tvrđave Kastel na Vrbasu će biti održana Međunarodna spust trka, a start takmičenja u Eurokupu je u nedjelju u 10 časova u kanjonu Tijesno.