Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Baždarević zbog osvojene titule pozvao Cimirota

bazdarevic pressica (23)

Fudbaler Sarajeva Gojko Cimirot dobio je naknadni poziv Mehmeda Baždarevića, selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, za predstojeću utakmicu sa Izraelom.

“U stručnom štabu smo malo razmišljali i Cimirota sam naknadno pozvao jer je i ranije bio sa nama. Odigrao je dobru sezonu, osvojio titulu prvaka države sa Sarajevom”, rekao je Baždarević za Anadolu Agency (AA).

[pull_quote_right]Utakmica šestog kola grupe “B” kvalifikacija za EURO 2016 između BiH i Izraela igra se 12. juna od 20:45 sati na zeničkom stadionu “Bilino polje”[/pull_quote_right]

Na pitanje da li je neko od 26 pozvanih igrača otkazao dolazak na pripreme, Baždarević je odgovorio:

“Nije niko do sada. Sve ih očekujem na pripremama. Ekipu ćemo kompletirati do ponedjeljka i početka druge faze priprema u Zenici”.

U sarajevskom hotelu “Hercegovina” danas će se okupiti stručni štab reprezentacije, a od sutra u bazu bh. tima pristizat će reprezentativci.

U četvrtak, 4. juna, u 17:30 sati bit će održan trening na stadionu “Grbavica”, a dan kasnije popularno zvani “zmajevi” radit će u Hrasnici od 17.45.

Hrasnički trening bit će zatvoren za javnost. U subotu i nedjelju Baždarević će igračima dati slobodne dane, a pripreme se nastavljaju u ponedjeljak u Zenici.

Utakmica šestog kola grupe “B” kvalifikacija za EURO 2016 između BiH i Izraela igra se 12. juna od 20:45 sati na zeničkom stadionu “Bilino polje”.

Nakon pet kola u grupi “B” Belgija i Vels imaju po 11 bodova, Izrael devet, Kipar šest, BiH pet, dok je Andora bez bodova, piše Anadolu Agency.