Larisa Cerić trenutno ima olimpijsku normu za Rio

larisa-ceric

Najbolja bosanskohercegovačka džudistkinja Larisa Cerić osvojila je prvo mjesto na Evropa openu koji je održan u rumunskom gradu Kluž Napoka.

Cerić je prva bh. džudistkinja koja je trijumfovala na ovom velikom međunarodnom takmičenju na kojem je nastupilo oko 320 takmičara iz više od 40 zemalja.

Evropa open je, između ostalog, i kvalifikacijsko takmičenje za olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016., a s novih 100 bodova sa ovog nastupa Cerić je trenutno u olimpijskoj normi, saopćeno je iz Džudo saveza BiH.

Reprezentativka BiH je u finalu bila bolja od predstavnice Meksika Vanese Zamboti, a prethodno je trijumfovala u mečevima protiv Yelyzavete Kalanine iz Ukrajine i Tessie Savelkouls iz Holandije.

“Larisa u pravo vrijeme ulazi u formu, za tri sedmice očekuje je veoma bitan nastup na prvim evropskim igrama u Bakuu, a u augustu nastupit će na svjetskom prvenstvu u Astana. Ovaj kolosalni uspjeh samo je još jedan vjesnik njenih budućih dobrih nastupa”, izjavio je selektor džudo reprezentacije BiH Branislav Crnogorac.