Ostali sportovi

Becker otkrio zašto je Đoković izgubio prvo mjesto na ATP listi

07/12/2016

Teniski svijet nije iznenađen raskidom saradnje između Novaka Đokovića i nekada slavnog njemačkog tenisera Borisa Beckera.

Nijemac je posljednje tri godine bio Đokovićev trener, no kada je srpski teniser u svoju ekipu doveo i kontraverznog španskog psihologa Pepea Imaza, bilo je jasno da će doći do razlaza Đokovića i Beckera.

“Posljednjih pola godine donijelo je mnoge izazove, ali ruke su nam bile vezane jer nismo mogli raditi ono što smo željeli. Novak nije proveo dovoljno vremena na treninzima posljednjih pola godine i on to zna”, rekao je Becker, pod čijim je vodstvom Đoković prepustio vrh Andyju Murrayju.

“Uspjeh se ne može ostvariti pritiskom na dugme i samim pojavljivanjem na turnirima. Moraš raditi žestoko jer i protivnici to isto rade”, kritikovao je slavni Nijemac Đokovića.

“Siguran sam da ga je povrijedilo to što je izgubio prvo mjesto od Murrayja. Znam i da ga je povrijedio poraz od Stana Wawrinke u finalu US Opena. Mislim da mu je to bilo potrebno jer nije gubio dvije i po godine. Mora mnogo raditi da se vrati na prvo mjesto, ali ja sam uvjeren da će se to i dogoditi.”

becker_djokovic

Mnogo se pisalo da Đokovićeva igra pati zbog porodičnih problema.

“Ne znam ništa o tome, ali mislim da tu nije bilo problema. Supruga mu je divna žena koja ga mnogo podržava. Nažalost, ne provode dovoljno vremena zajedno, ali takav je život tenisera.”

Đoković je s Beckerom osvojio 25 turnira, od čega šest Grand Slamova, uključujući i jedinu Grand Slam titulu koja mu je nedostajala – Roland Garros.

Komentari