Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Belji na putu ka svjetskoj tituli stoje “Bijeli Tyson” i Muamer Hukić

damir beljo nuri seferi marco huck

Bh. profesionalni bokser Damir Beljo 5. septembra u Mostaru ili Širokom Brijegu branit će naslov evropskog prvaka po WBO verziji protiv iskusnog protivnika Nurija Seferija s Kosova, koji živi u Švicarskoj, a u slučaju nove pobjede Belji će se pružiti šansa za napad na svjetski naslov.

damir beljo

Damir Beljo

“Ako Damir odbrani titulu, tako mu je obećano, dobit će šansu za svjetski naslov i to protiv Marca Hucka (Muamera Hukića). To bi se trebalo dogoditi do kraja godine. Marco Huck će se u avgustu boriti u Americi. Ukoliko pobijedi, te ako Damir pobijedi Seferija, onda će se njih dvojica boriti za svjetsku titulu”, izjavio je Ivan Dijaković, vlasnik uglednog kluba borilačkih vještina “University of Fighting”.

Dijaković, zajedno s bokserskim menadžerom i promotorom Erolom Ceylanom, koji je ujedno i menadžer Nurija Seferija, radi na organizaciji meča Beljo – Seferi, a koji bi, kako najavljuju organizatori, trebao biti vrhunski bokserski spektakl kakav do sada nije viđen u BiH.

Beljo kaže kako meč protiv Seferija neće biti nimalo lak, a najveći mu je problem što je do sada u svim svojim nastupima najduže boksao sedam rundi.

bijeli tajson nuri seferi

Seferija zovu “Bijeli Tyson”

“Meč u septembru bit će u 12 rundi. To su velika psihološka opterećenja. Riječ je o vrlo opasnom protivniku. Nuri Seferi ima nadimak Bijeli Tyson – niko ga nije uspio pomjeriti s mjesta. Ima iskustva boksanja mečeva od 12 rundi, pet puta je bio prvak Evrope. Izabrao sam teži put, da odmah boksam s njim, a mogao sam dva-tri puta braniti titulu protiv manje kvalitetnih boksera”, ističe Beljo.

Po njegovim riječima, titula prvaka svijeta mu je dječački san i sada mu se pruža prilika ostvariti taj san.

“Ništa mi nije došlo preko noći. Išao sam korak po korak. Vjerovao sam u sebe, ali i trenere. Za moju karijeru najzaslužniji su moji treneri Dalibor Miletić i Damir Zubac. Oni su me iz ovakvih uvjeta doveli do toga da sam evropski prvak. To ne bih uspio bez njih. Sanjam o meču za najboljeg na svijetu. Još samo jedna stanica je ostala, a to je ovaj meč u septembru sa Seferijem. Da sam imao bolje uvjete i da sam imao pravu podršku već bih bio prvak svijeta”, uvjeren je Beljo.

Marco-Huck

Muamer Hukić

U svom posljednjem nastupu 31-godišnji bh. bokser u martu ove godine osvojio je naslov prvaka Evrope, Azije i Pacifika po WBC verziji i naslov prvaka Evrope po WBO verziji pobijedivši Nijemca Maika Kurzweila.

Beljo u profesionalnoj karijeri ima 20 borbi i isto toliko pobjeda.