Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SAD nastavljaju s podrškom sektoru bezbjednosti i odbrane BiH

BiH

mirsad vilic scott miller

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić i brigadir Scott Miller, visoki vojni zvaničnik i vojni ataše SAD u BiH održali sa danas radni sastanak na kojem su učestvovali i pripadnici tima Ministarstva odbrane SAD.

Vojni ataše Miller je istakao da će Ministarstvo odbrane SAD-a nastaviti pružati podršku u izgradnji i jačanju kapaciteta sektora bezbjednosti i odbrane u BiH, te je ocijenio da je segment obuke i treninga kadrova vrlo bitan u stvaranju bezbjednog okruženja u Bosni i Hercegovini.

[pull_quote_right]Brigadir Miller je ovom prilikom uputio iskrene čestitke direktoru Viliću na uspješnoj realizaciji obezbjeđenja posjete pape Franje Sarajevu[/pull_quote_right]

Direktor Vilić je prezentovao realizovane aktivnosti koje su obilježile protekli period, posebno one sa ciljem unapređenja kvaliteta rada Direkcije, koje se ogledaju u nabavci materijalno-tehničkih sredstava i obučavanja policijskih službenika. Naglasio je da kontinuirano provođenje obuka za policijske službenike značajno doprinose njihovom efikasnijem obavljanju poslova i zadataka.

Na sastanku je razgovarano i o aktivnostima, mjerama i radnjama koje Direkcija, u skladu sa svojim nadležnostima i u saradnji sa drugim agencijama za provođenje zakona, provodi u okviru organizacije obilježavanja 20. godišnjice genocida u Srebrenici.

Brigadir Miller je ovom prilikom uputio iskrene čestitke direktoru Viliću na uspješnoj realizaciji obezbjeđenja posjete pape Franje Sarajevu, održane prošlog mjeseca. Istakao je da su policijski službenici Direkcije pokazali profesionalizam i stručnost u obavljanju svojih poslova, saopćeno je iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.