Beograd

Bh. bokseri slobodni na startu SP-a, najveća očekivanja od Džemala Bošnjaka

rukavice unsplash (1)

Prvi u ring ulaze Cvitanović i Bošnjak 29. okotobra, dok će se Rahimić boriti 30. oktobra

Svečanom ceremonijom u “Štark areni” u Beogradu u nedjelju je otvoreno 21. svjetsko prvenstvo u olimpijskom boksu za muškarce.

Na šampionatu učestvuje 650 boksera iz 103 zemlje.

Boje Bosne i Hercegovine branit će tri borca – Alen Rahimić u kategoriji do 57 kg, Leo Cvitanović do 75 kg i Džemal Bošnjak u kategoriji do 92 kg.

Po riječima selektora Alemdina Fetahovića, sva tri bosanskohercegovačka boksera voljom žrijeba su slobodni na startu takmičenja.

Rahimić u 2. kolu očekuje pobjednika meča u kojem se sastaju predstavnici Indije i Ekvadora, Cvitanović čeka pobjednika meča u kojem će boriti Meksinakanc i Hrvat, dok se Bošnjak se sastaje sa bokserom iz Litvanije.

Prvi u ring ulaze Cvitanović i Bošnjak 29. okotobra, dok će se Rahimić boriti 30. oktobra.

– Svakako najviše očekujem od našeg najiskusnijeg borca Džemala Bošnjaka, kojem je ovo četvrto učešće na svjetskim prvenstvima. Došli smo u Beograd da se predstavimo najbolje što možemo. Organizacija takmičenja je vrhunska. Učestvuje maksimalan broj država i boksera – kazao je Fetahović za Fenu.

Osvajači medalja prvi u istoriji SP-a dobit će vrijedne novčane nagrade – 100.000 dolara za zlato, 50.000 za srebro i po 25.000 za bronzane medalje.

Svjetski šampionat u glavnom gradu Srbije će trajati do 6. novembra.