Bh. hokejaši danas protiv Gruzije: Očekujemo tešku utakmicu

nermin logo333

Hokejaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas igra svoju drugu utakmicu na Svjetskom prvenstvu III divizije u Istanbulu.

Protivnik bh. nacionalnog tima je reprezentacija Gruzije, koja ove godine djeluje mnogo snažnije nego prošle, a pojačani su s nekoliko igrača iz Rusije, Gruzijci su sinoć namučili favorita, domaćina prvenstva, reprezentaciju Turske.

Reprezentativci BiH na krilima pobjede protiv Hong Konga vjeruju da mogu pružiti dobar otpor i reprezentaciji Gruzije, a Nermin Logo ističe kako je Gruzija mnogo jača u odnosu na prošlu godinu, ali da se on i njegovi saigrači neće predati.

Istakao je da je bh. reprezentacija pokazala da se može mjeriti i s ostalim reprezentacijama koje učestvuju ove godine na Svjetskom prvenstvu, iako nemaju adekvatne uvjete, a da je kao nagrada došla pobjeda protiv Hong Konga, koji nije nimalo lagan protivnik.

– Danas igramo izuzetno tešku utakmicu protiv Gruzije, koja je mnogo jača nego prošle godine. Ipak nadam se da ćemo zajedno uspjeti ostvariti rezultat. Momci su odlično raspoloženi nakon jučerašnje pobjede, neće biti lagano, ali dat ćemo sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat na današnjoj utakmici – kaže Logo.

Utakmica protiv Gruzije počinje u 16.30 sati po lokalnom vremenu, odnosno u 15.30 sati po srednjoevropskom vremenu, najavljeno je iz Hokejaškog saveza BiH.