Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zaslužen trijumf

Hokejaši BiH pobijedili Sjevernu Koreju i plasirali se u IIHF WC IIIA diviziju

hokejasi bih
Foto: Hokejaški savez BiH

Bosna i Hercegovina je osvojila svoju prvu zlatnu medalju u hokeju, te tako osvojila IIHF WC IIIB diviziju i zasluženo se plasirala u IIHF WC IIIA diviziju

Hokejaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u Skenderiji ostvarila je pobjedu nad reprezentacijom Sjeverne Koreje, te tako osvojila zlato, krajnji rezultat utakmice bio je 4:2.

Nakon pobjede protiv Irana, Filipina i Singapura naša reprezentacija je morala da pobjedi još jednu utakmicu kako bi osvojili zlato u IIHF WC IIIB diviziji, što je i uradila i tako se plasirala u IIHF WC IIIA diviziju, piše SCsport.

Rani gol i povreda Omera

Na početku nije krenulo dobro po našu reprezentaciju, rano smo primili gol protiv dosta nezgodne reprezentacije Sjeverne Koreje. Hendikep koji je također u prvoj trećini zadesio našu reprezentaciju je povreda Mirze Omera koji nije mogao nastaviti ovaj susret.

Ipak, izjednačili smo pet minuta prije kraja prve trećine. Asistirao je Alen Filipović, a gol je postigao Niko Gaković.

Tri minuta prije kraja trećine ponovo primamo gol. Tako Sjeverna Koreja na pauzu odlazi s prednošću od 2:1.

Početak druge trećine nije donio prevelika uzbuđenja, te tako nije bilo pogodaka u prvih pet minuta. Dosta tvrda prva polovina druge trećine, uz nekoliko odličnih prilika naše reprezentacije koje nisu realizovane.

Potpuni perokret

No, dva minute pred kraj druge trećine ponovo smo izjednačili. Belimin Sinanbegović asistirao je u odličnoj akciji koju je završio Dino Čordalija.

Manje od minuta nakon izjednačenja uslijedio je potupuni preokret. Asistenciju Adnana Mlivića u gol pretvara Andreas Andrijašević.

Bosna i Hercegovina tako u zadnji period igre ulazi s prednošću od 3:2.

Početak posljednje trećine donosi novi gol za BiH. Ovog puta strijelac gola je bio Denny Miškić.

BiH je imala još nekoliko dobrih situacija koje nismo uspjeli iskoristiti u nastavku. Zavrišilo je 4:2.

Bosna i Hercegovina je osvojila svoju prvu zlatnu medalju u hokeju, te tako osvojila IIHF WC IIIB diviziju i zasluženo se plasirala u IIHF WC IIIA diviziju.