Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pod upitnikom utrke u norveškoj

Elvedina Muzaferija korak do ovjere finala Svjetskog kupa u spustu i Super-G

Elvedina Muzaferija
FOTO: OK BiH/ Arhiva
Elvedina Muzaferija

Dođe li do otkazivanja spust utrke u subotu, norveški ski centar bi u nedjelju i ponedjeljak mogao biti domaćin Super-G avanturama

Nakon otkazivanja dvije Super – G utrke za žene proteklog vikenda u Val di Fassi, Međunarodna skijaška federacija (FIS), ponovo je na mukama. Najbrže skijašice svijeta, među kojima je i naša Elvedina Muzaferija (24), iz Italije su preselile u Norvešku gdje su, ovog vikenda, na rasporedu po jedan spust i Super-G. 

Međutim, dočekalo ih je kišno i maglovito vrijeme zbog kojeg je jutros otkazan prvi zvanični trening spusta. Drugi trening mora bi biti održan sutra (petak), a u slučaju da se to ne desi organizatori su, tokom večerašnjeg sastanka, učesnicima saopćili da su sve karte otvorene. 

S obzirom na to da spust utrka ne može biti održana bez najmanje jednog zvaničnog treninga, a da isti uvjet ne važi za Super-G, u Kvitfjellu bismo upravo mogli pratiti duplo takmičenje u ovoj disciplini. 

Kako je objavljeno, dođe li do otkazivanja spust utrke u subotu, norveški ski centar bi u nedjelju i ponedjeljak mogao biti domaćin Super-G avanturama. 

U svakom slučaju, ostaje nam da ispratimo dešavanja na stazi u petak, 1. marta od 11 sati. Zvanični trening spusta, ako bude održan, najbolja bosanskohercegovačka alpska skijašica startat će s brojem 28. 

Elvedina skupila 102 boda u Svjetskom kupu

Podsjetimo, Muzaferija je u borbi za dragocjene bodove i još jedan istorijski podvig. U dosadašnjim utrkama prikupila je ukupno 102 boda u Svjetskom kupu. U disciplini Super-G osvojila je 33 i 69 bodova u spustu. U ukupnom poretku disciplina trenutno zauzima 29. i 23. mjesto te je korak do ovjere finala Svjetskog kupa u obje discipline.