Kvalifikacije za EP

Bh. košarkaši nakon drame slavili protiv Latvije

bih latvija (1)

Izabranici selektora Bosnića u ponedjeljak u Tuzli igraju meč protiv Grčke

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je selekciju Latvije u prvom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se igra naredne godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Izabranici selektroa Vedrana Bosnića gostovali su večeras u Areni u Rigi i slavili veliku pobjedu nad Latvijom rezultatom 62:61.

Latvijci su bolje otvorili meč i u prvoj četvrtini došli do prednosti od 21:17, a bh. nacionalni tim je drugu četvrtinu počeo serijom 7:0, ali Latvijci su ponovo zaigrali bolje i prvo poluvrijeme završili u svoju korist rezultatom 36:30.

I u trećoj četvrtini je viđena uzbudljiva i rezultatski neizvjesna košarka, a u posljednjoj četvrtini selekcija BiH dolazi do nevjerovatne serije 14:0 i prešla u vodstvo 60:53. U posljednjim minutama meča viđena je uzbudljiva završnica u kojoj su košarkaši BiH imali više koncentracije i sportske sreće i došli do važne pobjede 62:61.

Selekcija BiH kvalifikacije za Eurobasket 2021. igra u grupi H u kojoj su još i nacionalni timovi Grčke i Bugarske koje su večeras igrale meč u Atini koji je završen pobjedom Grka 73:63.

Izabranici selektora Bosnića u ponedjeljak u Tuzli igraju meč protiv Grčke.