Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ilija Ivić

Zbog odluke da igra za Kosovo, roditelji mladog igrača dobili otkaz?

ilija ivic

Znao je Ivić da će njegova odluka izazvati brojne reakcije, ali vjerovatno nije ni slutio da bi zbog toga njegovi roditelji mogli ostati bez posla

Ilija Ivić, 17-godišnji nogometaš, trebao bi biti prvi Srbin koji će zaigrati za reprezentaciju Kosova.

Nogometni savez Kosova je ovom mladiću rođenom u Prištini već prije bio poslao poziv za U-19 reprezentaciju, no Ivić je tada odbio. Sada se ipak predomislio.

Ovaj 17-godišnji nogometaš albanskog Fljamurtarija znao je da bi moglo biti problema zbog netrpeljivosti između Kosova i Srbije, koja ne priznaje samostalnost te države. Zbog toga je priznao da mu nije bilo lako donijeti tu odluku.

“Da, dio mene se kaje, ali u ovom trenutku je za moju karijeru veoma važno da budem reprezentativac”, pravdao se Ivić.

Znao je Ivić da će njegova odluka izazvati brojne reakcije, ali vjerovatno nije ni slutio da bi zbog toga njegovi roditelji mogli ostati bez posla. Majci mladog igrača, koja je radila kao službenica u općini Gračanica, i ocu, koji je bio nastavnik, uručeni su otkazi.

Tu su vijest objavili brojni srpski mediji, a istu informaciju je potvrdio i klub za koji igra Ivić te nogometni savez Kosova.

Sportski direktor Fljamurtarija Arbnor Morina je za RTK2 rekao da se podiglo puno prašine te da su neke stvari izašle iz sportskih okvira.

”Ilija je izuzetno kvalitetan igrač koji je zbog svog potencijala potpisao profesionalni ugovor s našim klubom. Zato i ne čudi da je dobio poziv da nastupi za mladu reprezentaciju Kosova i on se sad nalazi na širem spisku. Međutim, posljednje informacije koje smo dobili, da su njegovi, roditelji zbog toga dobili otkaz na svojim radnim mjestima i da trpe strašan pritisak, nemaju veze sa sportom. Mladim ljudima treba dati šansu za napredovanje.”