Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bh. olimpijska delegacija otputovala u Rio

olimpijski tim bih

Bosanskohercegovački olimpijski tim u ranim jutarnjim satima krenuo je na put ka Rio de Janeiru.

Naš tim otputovao je za Zagreb nekoliko sati ranije zbog nepredviđene situacije i štrajka radnika Air Francea, zbog čega je moralo je doći do izmjene utvrđenog rasporeda putovanja bh. učesnika olimpijskih igara.

Olimpijski komitet BiH je na ovu šokantnu vijest promptno reagirao i aktivirao plan ”B” koji podrazumjeva let iz Zagreba u nedjelju u 09.00 sati ka Parizu gdje će našim olimpijcima na dispoziciji biti hotel u kojem će se odmoriti do leta za Rio koji je predviđen isti dan u 23.00 sata.

Uloživši velike napore, menadžment i administracija OKBiH je učinila sve što je bilo moguće da se našim olimpijcima uz maksimalan komfor i najbržom i najjednostavnijom konekcijom omogući dolazak na konačnu destinaciju, saopćeno je iz OK BiH.

Uz obezbjeđenu policijsku pratnju, na put za Rio iz Sarajeva je krenuo manji dio bh. delegacije, dok će se većina sportista i trenera priključila u Zenici i nastavila put za Zagreb.

Na OI u Riju našu zemlju će predstavljati najbrojnija delegacija od nezavisnosti.  U bh. olimpijskom timu su Amel Tuka, Hamza Alić, Kemal Mešić, Mesud Pezer, Lucia Kimani (atletika), Damir Džumhur, Mirza Bašić (tenis), Larisa Cerić (judo), Tatjana Đekanović (streljaštvo), Amina Kajtaz i Mihajlo Čeprkalo (plivanje).

Uz njihove trenere, članove predsjedništva OKBiH, te šefa misije i zamjenika šefa misije, delegacija Bosne i Hercegovine će brojati ukupno 27 osoba.

Šef misije je Said Fazlagić, a njegova zamjenica Dejana Sadžak. U Rio je otputovalo i tročlano Predsjedništvo Olimpijskog komiteta BiH u kojem su Marijan Kvesić, Siniša Kisić i Izet Rađo.