Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

evropsko prvenstvo

Bh. rukometaši danas protiv Portugala: Pobjeda nam daje šansu za drugi krug

prce

Nakon prve utakmice naše zemlje na ovom prvenstvu u kojoj nas je porazila Norveška, danas ćemo od 16 sati kartu za dalje tražiti protiv Portugala

Bosna i Hercegovina danas će priliku za prolazak dalje na Europskom rukometnom prvenstvu tražiti protiv Portugala.

Nakon prve utakmice naše zemlje na ovom prvenstvu u kojoj nas je porazila Norveška, danas ćemo od 16 sati kartu za dalje tražiti protiv Portugala.

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine učinit će sve da ostvari pobjedu nad selekcijom Portugala i dođe do prvih bodova na Evropskom prvenstvu, izjavio je selektor bh. tima Bilal Šuman.

Šuman ističe da za njega to ne predstavlja senzaciju s obzirom na posljednje rezultate te reprezentacije. Iako očekuje težak meč, vjeruje da njegovi igrači mogu do dobrog rezultata.

– Radi se o jednoj ekipi koja je sama sebi otvorila put ka drugom krugu. No, i mi imamo ambicije, nemamo šta da izgubimo, izaći ćemo na teren i uraditi one stvari koje dogovorimo danas. Želimo da iskažemo borbenost za koju mislim da nam ne nedostaje. Možda želimo previše, prvi smo put na EP-u i znam da postoji ogromna želja da to izgleda što bolje, ali mi smo u grupi s protivnicima s ogromnim kvalitetom. Imamo šansu da napravimo nešto odlično, to bi bilo pobjeda tako da bi se situaciju u grupi okrenula totalno. Ako dođemo do pobjede sve bi bilo otvoreno – istakao je Šuman.

– Mi ćemo sve uraditi da odigramo odlično, naravno, idemo na pobjedu. Mislim da će to biti jedno taktičko nadmudrivanje – dodao je.

Portugal je iznenađujuće pobijedio Francusku u prvom krugu, stoga će ova skupina biti jako zanimljiva jer će i Francuzi tražiti bodove protiv Norveške.

Rukometne Zmajeve možete pratiti od 15:50 na BHT1. Osim BiH, BHT1 će sutra prenositi i drugu utakmicu iz naše skupine, onu Francuske i Norveške od 18:05.