Globus

maltretirali mu brata

Ovaj mladić je u Splitu ubio tri osobe, planirao je smaknuti još dvije (FOTO)

12/01/2020

Na prvoj lokaciji je na motociklu Suzuki Burgman smaknut Marino Paić dok su na trgu na Yamahi XT mecima pokošeni Jurica Torlak i Marin Boban. Prvi je teško ranjen te je odvezen u bolnicu gdje je podlegao ozljedama iste večeri dok je drugi umro na mjestu gdje je propucan

Osumnjičeni za trostruko ubistvo rafalima iz kalašnjikova u subotu poslijepodne je Filip Zavadlav (25), pomorac iz Splita koji bi noć proveo na kriminalističkom istraživanju u službenim prostorijama splitske policije. U međuvremenu je odveden u KBC Split na pregled gdje će ga procijeniti i dežurni psihijatar, piše Slobodna Dalmacija.

Danas će ga dovesti na Županijsko državno odvjetništvo kako bi iznio svoju obranu kao okrivljeni za smrt Jurice Torlaka, Marina Paića zvanog Pajser i Marina Bobana. Odmah nakon smaknuća u splitskom Varošu na mjesto događaja je došao Michele Squiccimarro, županijski državni odvjetnik iz Splita koji je na licu mjesta koordinirao sva daljnja postupanja. Zajedno s dežurnim zamjenikom Žarkom Štrbcem i policijom je započeo uviđaj koji se morao napraviti na dvije lokacije u Radmilovićevoj ulici i na Šperunu.

Na prvoj lokaciji je na motociklu Suzuki Burgman smaknut Marino Paić dok su na trgu na Yamahi XT mecima pokošeni Jurica Torlak i Marin Boban. Prvi je teško ranjen te je odvezen u bolnicu gdje je podlegao ozljedama iste večeri dok je drugi umro na mjestu gdje je propucan.

Niti sat nakon ubistava proširila se snimka mladića koji s automatskom puškom AK-47 prolazi uličicama te je objavljeno kako se radi o ubici koji je pobjegao u smjeru Marjana. Ubica je ustvari u tom trenutku s automatskom puškom AK-47 laganim hodom krenuo prema Kamenitoj ulici i domu porodice još jedne osobe koju je planirao smaknuti.

Filip Zavadlav je mladić sa splitskih Skalica koji je, prema neslužbenim informacijama, osim trojice sada pokojnih planirao smaknuti još najmanje dvije osobe od kojih je jedna Jerko M. Razlog je što su mu maltretirali brata koji je ovisnik o drogi te je ostao dužan novac. Policija je stoga odmah nakon ubistava pokušavala doći do Jerka M. kako bi ga sklonili zbog njegove sigurnosti, ali on je odlučio sam naći sklonište.

Ta informacija daje drugo svjetlo na činjenicu da je u policiju doveden Branko M., Jerkov brat, za kojeg se govorilo kako je priveden zbog ubistva. Ako se ova verzija priče da je i Jerko bio meta pokaže točnom, onda je Branko ustvari sklonjen da ne bi postao slučajna meta jer on, za razliku od brata i oca im, nema veze s kriminalnim miljeom.

Također, mladić koji je uhapšen na Skalicama je brat Filipa Zavadlava i policija ga je odvela kako bi im pomogao u rasvjetljavanju svih okolnosti. Nije za sada sigurno da je uopće znao što mu brat smjera i da ima ikakve veze sa smaknućima osim kao žrtva droge i kamatarenja.

Foto: Slobodna Dalmacija

Torlaka i Paića povezuju s narko miljeom. Jurice Torlak je otprije imao postupak za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je usmrtio osmogodišnju djevojčicu. Za to je odslužio tri godine zatvora, a u nesreći je na motociklu s njim bio Vedran Biuk, poznati splitski diler.

Torlak je prije par godina brutalno pretučen na području Skalica kada mu je na glavu stavljena vreća te su ga mlatili letvama. Tada su ga na Hitnoj pomoći jedva “zakrpili”, a napadači nikada nisu uhićeni. U međuvremenu je počeo dilati na sitno. Paić je u kratko vrijeme dva puta uhićen s drogom, od toga jednom s 50 grama heroina.

Međutim, postoji i verzija kao je ubijen samo zato jer je bio na motociklu Jerka M., a ubojica ga je izrešetao s leđa misleći da ubija Jerka. Boban se s Torlakom družio na Matejuški, s drogom nije zatečen, a stanarima tog predjela je poznatiji je po brzim vožnjama motorom, piše Slobodna Dalmacija.

Filip ispalio 36 metaka, policiju zajedno s bratom sačekao u kafiću (VIDEO)

 

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.