Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bh. rukometaši nosioci u kvalifikacijama za SP

rukometna12334

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u posljednjem kvalifikacionom ciklusu nije se uspjela plasirati na Evropsko prvenstvo, ali već naredne godine naši Zmajevi igraju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Izvlačenje grupa za kvalifikacije bit će održano u utorak u 15 sati u Beču. Naša reprezentacija je nosioc, te se nalazi u prvom šeširu. Pored BiH u prvom šeširu nalaze se Litvanija, Holandija, Portugal, Rumunija i Rusija. U drugom šeširu su Belgija, Finska, Latvija, Poljska, Švicarska, Slovačka i Ukrajina. Treći šešir su Estonija, Grčka, Izrael i Italija. U četvrtom šeširu su Kipar, Luksemburg i Turska, te su u petom Farska Ostrva, Gruzija i Kosovo.

Utakmice kvalifikacija će se igrati u šest rundi, te će biti pet grupa sa četiri tima i jedna grupa od tri tima. Utakmice će se igrati u oktobru ove godine, te u januaru naredne godine. Pobjednici ovih grupa će igrati play off, a pobjednici play offa idu na Svjetsko prvenstvo. Utakmice play offa igraju se od 8-10. juna, te do 12-14. juna 2018. godine.