Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za EP

Bh. rukometaši pružili dobar otpor, ali Njemačka je ipak bila prejaka

rukomet-bih

Izabranici selektora Ivice Obrvana u Bugojnu su poraženi sa 24:26

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u utakmici petog kola grupe ”2” kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine danas u Bugojnu poražena je od Njemačke, rezultatom 24:26, javlja Anadolu Agency (AA).

Izabranici selektora Ivice Obrvana veoma dobro su parirali favorizovanom i super jakom rivalu. Nijemci su u 22. minutu imali prednost 12:9, ali je BiH iskoristila igrača više na terenu i za dva minuta stigla do izjednačenja. Dobru igru domaći su krunisali i vodstvom u 26. minutu (13:12). No, na isteku 30 minuta meča na semaforu je pisalo 15:15.

I u drugom poluvremenu BiH igrala je dobro. Deset minuta prije kraja gosti su vodili 23:21 i imali sedmerac. Činilo se da će prelomiti duel. Ipak, Benjamin Burić brani i ostavlja BiH u igri. Burić je briljirao na golu i ušlo se u dramatičnu završnicu. U posljednjem minutu BiH je imala napad pri rezultatu 24:25. Mirko Herceg je šutirao, nije postigao gol, što su potom Nijemci uradili za konačnih 24:26.

U posljednjem, šestom kolu BiH će u Grazu 2. maja biti gost Austrije, koju je u Bugojnu pobijedila sa šest golova razlike. Po svemu sudeći, u toj utakmici past će odluka ko će, uz Njemačku, iz grupe ”2” na EP.

Na Evropsko prvenstvo, koje će se od 13. do 30. januara 2022. godine održati u Slovačkoj i Mađarskoj, plasirat će se dvije prvoplasirane selekcije iz osam kvalifikacionih grupa i četiri najbolje trećeplasirane. Ranije su nastup na EURO 2022. osigurali domaćini te Španija i Hrvatska, kao aktuelni šampion i vicešampion Evrope.