BiH

potvrđeno

U utorak nam stižu prve vakcine protiv koronavirusa iz EU

29/04/2021

Šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik EU Johann Sattler potvrdio je da sljedeće sedmice stiže vakcina BioNTech / Pfizer za BiH

Prvi kontingent vakcina protiv koronavirusa iz Evropske unije (EU) za Bosnu i Hercegovinu stiže u utorak, potvrdila je ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković, javlja Anadolu Agency (AA).

„Dobili smo potvrdu da će prvi kontingent vakcina protiv koronavirusa za Bosnu i Hercegovinu iz Evropske unije, a koji će biti plaćen iz IPA fondova, stići u utorak te da će isporuke ubuduće biti redovne“, napisala je Turković na Twitteru.

Građani su zahvalni EU-u i državama članicama, posebno Ministarstvu vanjskih poslova Austrije, koji doprinose borbi protiv #COVID19, istakla je.

Šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik EU Johann Sattler također je potvrdio da sljedeće sedmice stiže vakcina BioNTech / Pfizer za BiH.

„EU brine o BiH. Osim što smo pružili medicinsku pomoć u cijeloj BiH u vrijednosti od 7,76 miliona eura, započet ćemo i isporuku sljedeće sedmice vakcina protiv COVID19“, napisao je Sattler na Twitter profilu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.