Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bh. rukometaši traže podršku navijača

bih-rukomet111111

Rukometni reprezentativci Bosne i Hercegovine pripremaju se u Zenici za predstojeće kvalifikacione utakmica za evropsko prvenstvo 2016. u Poljskoj.

Kapiten bh. selekcije Nikola Prce zadovoljan je dosadašnjim dijelom priprema za mečeve s Bjelorusijom i Danskom, ali je oprezan u prognozama uoči prve utakmice koja se igra u četvrtak u Areni.

– U zadnjih nekoliko godina smo prvi put u situaciji da sami o sebi odlučujemo i ne ovisimo o nikome. Mislim da smo ravnopravni sa Bjelorusima, ali ponavljam da će biti presudan domaći teren i uvjeran sam da možemo postići povoljan rezultat – rekao je Prce.

U bh. timu svi su svjesni teškog protivnika koji je Zmajevima prepustio ulogu favorita, što je još jedno opretećenje timu Dragana Markovića koji je na mukama zbog izostanka nekoliko igrača.

– Mi smo u zadnje vrijeme na srednjem beku uvijek u škripcu, ali tu su Perić i Šubara, i mislim da smo koliko-toliko zakrpljeni na toj poziciji. Pristigli su nam ‘Francuzi’ i imamo sada četiri dana da se uigramo. Ne bi nam trebao predstavljati neki problem to što ne igraju dva-tri igrača, jer u zadnje vrijeme imamo nekih sličnih problema, ali moramo se uigrati u hodu. Ima nas dosta i nadam se da će sve proći kako treba – kaže Prce.

Ono šta može da odluči u završnici utakmice sa Bjelorusijom je podrška publike, a očekuje se da će zenička Arena biti puna obzirom na to da se ulaznice odlično prodaju.

– Očekujem puno publike i ja bih volio da se ponovi ono što smo imali protiv Islanda, kada nije bilo puno publike, ali smo imali ekstra podršku gledališta. Sigurno je to da je publika važan faktor na utakmici – zaključio je Nikola Prce.