Ostali sportovi

Sramotno

Bh. rukometaši u Estoniji proživljavaju pakao: Zaključani u hotelu 48 sati, ne smiju ni na terasu

06/01/2021

Iz Sarajeva su putovali u Frankfurt, a potom iz Njemačke u estonsku prijestolnicu Tallinn, odakle su višesatnom vožnjom autobusom stigli na željenu destinaciju. A tamo ih je dočekao pakao

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u Polvi potiv Estonije igra utakmicu četvrtog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, piše Faktor.

Izabranici Bilala Šumana napatili su se dok su došli na jugoistok Estonije, gradić sa nešto više od 6.000 stanovnika.

Iz Sarajeva su putovali u Frankfurt, a potom iz Njemačke u estonsku prijestolnicu Tallinn, odakle su višesatnom vožnjom autobusom stigli na željenu destinaciju. A tamo ih je dočekao pakao.

– Zatvoreni po ćelijama 48 sati, bez prava na terasu da izađu, bez obroka dva dana – napisao je na Facebooku Vojislav Rađa, član Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.

On je dodao da su bh. rukometaši od 2. do 5. januara tri puta testirani na koronavirus i da su svi rezultati bili negativni.

– To gospodi iz EHF-a i Estonije nije dovoljno. Momci, izdržite i ovo poniženje, odigrajte utakmicu i pobijedite, za sebe i sve one koji vas podržavaju i vole – napisao je, između ostalog, Vojislav Rađa.

Umjesto da se najboljim bh. rukometašima omogući treniranje u dvorani, što je valjda osnovno pravo uoči svake utakmice, Zmajevi se za susret pripremaju u uskim hodnicima niskobudžetnog hotela.

Utakmica između Estonije i BiH igra se od 18.30 sati, uz prijenos na BHRT.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.