Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bh. takmičari na Mediteranskim igrama na pijesku očekuju medalju

mediteranske-igre-na-pijesku

Sportisti iz Bosne i Hercegovine spremni su za učešće na prvim međunarodnim Mediteranskim igrama na pijesku “Peskara 2015.”, koje će u periodu od od 28. augusta do 6. septembra okupiti predstavnike 24 zemlje svijeta, javlja Anadolu Agency (AA).

Takmičari će se u talijanskom Pescaru takmičiti u 11 sportskih disciplina atipičnih za sportska takmičenja: skvatlon, rukomet na pijesku, fudbal na pijesku, tenis na pijesku, odbojka na pijesku, hrvanje na pijesku, trke kanua na moru, veslanje, plivanje s perajama, plivanje na otvorenim vodama i skijanje na vodi.

Tim BiH koji putuje na Mediteranske igre na pijesku čine Marko Đurić u disciplini plivanje na otvorenim vodama i plivanje sa perajama, Aleksa Jošić u plivanju s perajama te trener Marko Đurić. U odbojci na pijesku takmičit će se Žarko Kisić, Drago Teodorović, Dajana Petrović, Monika Valandro, a tim će predvoditi trener Ljubiša Ristić.

Takmičenje u disciplini plivanje na otvorenim vodama jako je zahtjevo i teško, kazao je Marko Đurić koji u Italiji nastupa u dvije discipline.

“Očekivanja su što bolji plasman i bila bi dobra i neka medalja. Plivanje na otvorenim vodama je klasično plivanje bez peraja, pliva se dionica od pet kilometara. Već sam dva i pol mjeseca u punom treningu i mogu reći da sam do sada preplivao preko 500 kilometara”, kazao je Đurić.

Što bolji plasman na takmičenju očekuje i Žarko Kisić.

“Na takmičenje svakog novog tipa dobivamo drugačiji izgled, ne znamo šta nas tamo čeka, ali idemo da se borimo i damo sve od sebe. Idemo tamo da osvojimo neku medalju i što veći plasman”, naglasio je Kisić.

Govoreći o učešću bh. tima, potpredsjednik Olimpijskog komiteta BiH Siniša Kisić kazao je kako je riječ o prvom takmičenju ovog tipa.

“Bit će nekoliko atipičnih sportova na ovim igrama. To je razlog više da i BiH učestvuje na ovim prvim igrama sa ovih nekoliko sportistia. Mislim da će oni dostojanstveno predstavljati sebe, sport, Olimpijski komitet, ali i BiH”, kazao je Kisić dodajući kako bh. sportisti nisu neiskusni te kako će dati sve od sebe na predstojećem takmičenju.