Taekwondo savez BiH

BiH iduće godine domaćin pet najvećih evropskih takmičenja u taekwondou

taekwondo nedzad husic

U BiH naredne sedmice stižu predstavnici delegacije Evropske taekwondo federacije kako bi zvanično potpisali Ugovor sa Taekwondo savezom Bosne i Hercegovine, kada će biti organiziranai konferencija za medije

Nakon višegodišnjeg lobiranja predstavnika Taekwondo saveza BiH, država Bosna i Hercegovina prvi put u historiji dobila je domaćinstvo Evropskog prvenstva u olimpijskom taekwondou.

U 2020. godini Bosna i Hercegovina i grad Sarajevo bit će domaćin evropskih prvenstava za seniore, juniore i veterane, kao i finalnih turnira Gen24 i G1 Bosna i Hercegovina Open.

Ukupno pet događaja u olimpijskom taekwondu bit će održano od 26. oktobra do 2. novembra 2020. godine, a okupit će više od 1.600 takmičara i takmičarki.

U BiH naredne sedmice stižu predstavnici delegacije Evropske taekwondo federacije kako bi zvanično potpisali Ugovor sa Taekwondo savezom Bosne i Hercegovine, kada će biti organiziranai konferencija za medije.

Planiran je dolazak koordinatora za sport World Taekwondo Europe Ioannisa Mouroutsosa i generalni direktor ove organizacije Kennetha Schunkena. Uime Taekwondo saveza BiH bit će prisutni predsjednik Taekwondo saveza BiH August Orlović, te predsjednik Organizacionog odbora turnira Samir Šarić. Također je planirano da se na konferenciji obrati i predsjendnik Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine Izet Rađo.

Dolazak delegacije je planiran 13. novembra, a nakon konferencije za medije planirana je i posjeta Olimpijskom muzeju, saopćeno je iz Taekwondo saveza BiH.