Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BiH konačno ima biciklistkinju koja će uskoro ući u Top 100

DSC07374-103_b

Lejla Tanović je osvojila 2.mjesto u generalnom plasmanu na međunarodnoj etapnoj UCI utrci u Grčkoj.
To najboljoj vozačici Bosne i Hercegovine donosi nevjerovatnih 70 UCI bodova.

Lejla trenutno ima 186 bodova i sa osvojenih 70 bodova očekujemo da se približi 100 najboljih biciklistkinja svijeta.

“Lejla je danas vozila najtežu etapu i dala je svoj maksimum, što je dovela do još jednog trećeg mjesta. Nakon završene tri etape Lejla je zauzela drugo mjesto u generalnom poretku i tako osvojila tih rekordnih 70 UCI bodova. Izuzetno sam ponosan na njenu današnju vožnju, pokazali smo da je Lejla nova nada svjetskog biciklizma”, rekao je trener Amar Njemčević.

20150517_150931

Lejla Tanović nije krila zadovoljstvo ostvarenim rezultatom u Grčkoj.

“Izuzetno sam sretna zbog današnje utrke gdje sam pokazala svoj potencijal. Nije bilo lako jer se nije moglo doći do feed zone, pa su takmičari vozili utrku sa jednom flašom vode. Napokon su mi se isplatili trud i treninzi. Uzet ću mali trening i onda nastavljamo sa prikupljanjem bodova,” rekla je Lejla Tanović.

Pobjedu u ženskoj konkurenciji odnijela je Ruskinja Ana Konovalova, dok je u muškoj bio najbolji svjetski šampion Grk Ilias Periklis

Naredna UCI utrka na kojoj će nastupiti naša najbolja vozačica je UCI C2 utrka u Istanbulu. Nakon toga Lejla počinje sa pripremama za Olimpijske igre u Bakuu.

“Slijede pripreme za još dvije UCI utrke i ulazak među 100 najboljih na svijetu. Poslije nastavljamo sa pripremama za cestovnu utrku, odnosno Olimpijske igre u Bakuu”, rekao je Njemčević.