Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Monstrum Rade nije izvršio samoubistvo, ubio ga je gost na svadbi

ubica rade i mlada

Monstrum Radeta Šefera (55) koji je jutros napravio masakr kod Kanjiže u Srbiji, kada je iz lovačke puške pobio šestoro ljudi, ipak nije izvršio samoubistvo.

emanuel

Emanuel i njegova supruga Natalija

 

Naime, prema najnovijim informacijama, Radetu je ubio gost iz Francuske, mladenkin tetak Emanuel Donjon u samoodbrani, piše Blic.

[pull_quote_left]Radeta Šefera prema riječima njegovih komšija bio je povučena osoba, a u policiji nije imao dosije[/pull_quote_left]

Ubica je prije toga ranio Emanuelovu suprugu Nataliju u rame, dok je njihovo maloljetno dijete sjedilo pored nje.

radeta puska

Puška kojom je počinjen masakr

Natalija Donjon je odvedena u bolnicu, a njen suprug Emanuel u policijsku stanicu u Kanjiži.

On će biti saslušan nakon što stigne službeni prevodilac za francuski jezik.

Radeta Šefera prema riječima njegovih komšija bio je povučena osoba, a u policiji nije imao dosije. Prošle se godine razveo od supruge Roze, a nju je krivio za brak sina sa snahom Natalijom, sa kojim se nije slagao.

Podsjećamo, Radeta je dan nakon vjenčanja, na kojem je cijeli dan pio alkohol, otišao u mjesto Orom, u kuću tasta i tašte, Izele i Jene Traćika, gdje je prvo lovačkom puškom ubio roditelje svoje bivše žene.

Nakon toga, zaputio se u selo Martonoš, 33 kilometara daleko od Oroma na drugi dan svadbe svog sina. Tu je ubio snahu Nataliju, kao i njene roditelje Šandora (1963.) i Karolinu Bajtai (1972.), svoju suprugu Rozu i teže povrijedio jednu žensku osobu.