Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novak Đoković rutinski odbranio titulu u Rimu

djokovic rim

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković odbranio je titulu na Masters turniru u Rimu.

Srbijanski teniser je danas u finalu pobijedio Švicarca Rogera Federera s 6:4, 6:3.

https://www.youtube.com/watch?v=-GS2-iBeU2I

Đoković je četvrti put slavio u glavnom gradu Italije, nakon 2008., 2011. te prošle godine i osvojio ukupno 53. titulu u karijeri, od čega osam na Grand slam turnirima i 24 iz Masters serije.

Rimski masters, koji je igran za ukupan nagradni fond od 3,83 miliona eura, bio je posljednja Đokovićeva priprema pred učešće na drugom Grand slamu sezone, Roland Garrosu. Ceremonija dodjele trofeja bila je puno zanimljivija od samog meča. Prvo je Đoković umalo ozlijedio sam sebe, dok je pokušavao da otvori šampanjac…

https://www.youtube.com/watch?v=LIaaMk0f6Hc

A, onda su organizatori teniskog turnira u Rimu pogriješili prilikom odabira snimka himne “Bože pravde”, koju su pustili nakon što je Đoković u finalu savladao Federera.

Srbija nije monarhija od Drugog svjetskog rata, a odluku državnih organa da se stara himna ponovo vrati u upotrebu, pratio je uslov da se promijene određeni stihovi – koji veličaju kralja.

Posljednja dva stiha refrena srbijanske himne sada glase “Bože spasi, Bože hrani, srpske zemlje, srpski rod”, a u originalu su glasili “Bože spasi, Bože hrani, srpskog kralja, srpski rod”.

Organizatori u Rimu pustili su upravo staru verziju nakon što je Đokoviću uručen trofej.