Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

rukomet

BiH ne može predbaraž protiv Grka igrati u Bugojnu, loša rasvjeta

Doha: 24. svjetsko rukometno prvenstvo, 5. kolo, grupa B, Hrvatska – Bosna i Hercegovina
23.01.2015., Duhail Handball Sports Hall, Doha, Katar - 24. svjetsko rukometno prvenstvo, 5. kolo, grupa B, Hrvatska - Bosna i Hercegovina. Ivan Karacic. "nPhoto: Goran Stanzl/PIXSELL

Evropska rukometna federacija (EHF) je odredila da minimalan nivo rasvjete u dvorani mora biti 1.400 luksa, a dvorana u Bugojnu ima nivo od 600 luksa, saopštio je RSBiH

Rukometni savez Bosne i Hercegovine prvobitno je donio odluku da se meč predbaraža protiv Grčke igra u Bugojnu, a da se eventualni meč baraža igra protiv Crne Gore igra u Tuzli.

Međutim, Evropska rukometna federacija (EHF) je odredila da minimalan nivo rasvjete u dvorani mora biti 1.400 luksa, a dvorana u Bugojnu ima nivo od 600 luksa, saopštio je RSBiH.

“Kako je rok za prijavu dvorane za domaćinstvo utakmice već bio istekao, morali smo po hitnoj proceduri odrediti novog domaćina utakmice protiv Grčke. S obzirom na to da dvorana Mejdan u Tuzli ispunjava spomenute uslove (nivo osvjetljenosti u dvorani minimalno 1.400 luksa), odlučili smo da se meč u Tuzli”, poručeno je iz krovne kuće bh. rukometa.

S obzirom da je rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine zauzela posljednje mjesto u svojoj grupi na nedavno održanom Evropskom prvenstvu, imat će teži put ka Svjetskom prvenstvu.

Morat će Zmajevi igrati predbaraž. Voljom žrijeba odlučeno je da protivnik Zmajeva u tom predbaražu bude selekcija Grčke.

Odlučeno je da će bh. rukometaši Grčku ugostiti u tuzlanskom Mejdanu 19. marta od 20 sati, a to će biti revanš meč pošto se prva utakmica igra tri dana ranije u Grčkoj.

Taj susret će se igrati u dvorani Tasos Kampouris u gradu Chalkida. Meč je na rasporedu od 19 sati i 15 minuta.

Pobjednik dvomeča igrat će protiv Crne Gore u baražu za SP i imat će priliku da se plasira na veliko takmičenje.