BiH remizirala protiv Bjelorusije (FOTO)

rukomet-bih-bjelorusija3

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je večeras u zeničkoj Areni s Bjelorusijom rezultatom 22:22, u pretposljednjem meču kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2016. godine.

Najbolji rukometaši BiH odlično su odigrali prvo poluvrijeme utakmice kvalifikacija za evropsko prvenstvo u zeničkoj Areni. Na poluvremenu su protiv Bjelorusije vodili rezultatom 14:12 zahvaljujući raspoloženim Malinoviću i Prceu, te odbranama golmana Burića.

rukomet-bih-bjelorusija2

Izabranici Dragana Markovića u tri navrata su imali tri gola, ali Bjelorusi se nisu predavali i svaki put su stizali rezultatski deficit.

Početkom drugog poluvremena igralo se ”gol za gol”, a BiH je na taj način održavala dva gola prednosti. U 43. minutu Bjelorusi dolaze na gol zaostatka, a pet minuta kasnije do izjednačenja 20:20, koje je trajalo duži period utakmice.

Bh. rukometaši su od 45. do 50. minuta napravili veliki broj pogrešaka u napadu, a Bjelorusija to nije uspjela iskoristiti zahvaljujući odličnim odbranama golmana BiH Grahovca.

Bjelorusi dva i pol minuta prije kraja dolaze u vodstvo 22:21, a BiH dolazi do izjednačenja minut prije kraja utakmice iz sedmerca koji je realizovao Perić.

rukomet-bih-bjelorusija1

U svom posljednjem napadu Bjelorusija ne postiže gol, ali Macković je odbranio zadnji šut rukometaša BiH na utakmici i spasio Bjeloruse poraza.

Selekcija BiH još uvijek ima teoretske šanse da se plasira na EP, a za to joj treba pobjeda protiv Danske u posljednjem kolu, što je veoma teško za očekivati obzirom da su Danci sa stopostotnim učinkom prvoplasirana ekipa grupe 2 i jedna od najjačih evropskih selekcija.

S druge strane Bjelorusija ne bi trebala imati problema na svom terenu protiv Litvanije koja je ispala iz trke za plasmanom za EP.