Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bijesni Federer ignorisao Đokoviće i za poraz okrivio kišu

federer-djokovic

Novak Đoković je u finalu Wimbledona svladao Rogera Federera 7-6(1), 6-7(10), 6-4, 6-3, a švicarski teniser je razlog poraza pronašao u kiši.

Srpski teniser je još jednom dokazao da je u ovome trenutku najbolji igrač svijeta. Ove sezone osvojio je sve najvažnije turnire na kojima je nastupio osim Roland Garrosa (poraz u finalu). U All England Clubu nije ga mogao zaustaviti ni kralj Wimbledona Roger Federer, a on je poslije meča pronašao neobičan razlog za poraz – kišu.

U trećem setu Đoković je breaknuo Federera za 3-2, nakon čega je uslijedio prekid od 20 minuta zbog kiše. Poslije njega Švicarac se nije uspio vratiti u pravi ritam.

“Mislim da je kiša došla u lošem trenutku za mene. Da je došla ranije ili dosta kasnije, bilo bi bolje. To nije bio uobičajen prekid jer su rekli da će nas pokušati vratiti na teren najbrže što je moguće. Takva žurba nije uobičajena”, rekao je vidno frustrirani Federer.

Švicarcu je zasmetalo i to što je kasnila ceremonija za pobjednika zbog zatvaranja krova stadiona jer je kišilo. On je smatrao da su odmah trebali dati trofej Đokoviću.

Koliko je Federer bio razočaran zbog poraza, vidjelo se i u hodniku stadiona kada je jednostavno ljutit prošao pored Novaka i njegove supruge Jelene, bez ijedne riječi.

https://www.youtube.com/watch?v=T-HSVe2A8z4