Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"81"

Bio je januar, prije 14 godina: Noć u kojoj je semafor radio za Kobea

kobe 81 (1)

Osvojio je pet NBA naslova, četvrti je najbolji strijelac u istoriji NBA lige, 18 puta je nastupio na All-Star utakmici, dva puta je bio MVP finala, jednom regularne sezone, a ima i dvije zlatne medalje s Olimpijskih igara u Pekingu i Londonu

Kobe Bryant preminuo je sinoć u helikopterskoj nesreći. Legendarni košarkaš išao je na košarkašku utakmicu u društvu svoje 13-godišnje kćeri Gianne i još šestero putnika uz pilota koji je izgubio kontrolu nad letjelicom. Helikopter je izgorio u plamenu, a niko nesreću nije preživio.

Bryant je jedan od najvećih košarkaša u istoriji. Osvojio je pet NBA naslova, četvrti je najbolji strijelac u istoriji NBA lige, 18 puta je nastupio na All-Star utakmici, dva puta je bio MVP finala, jednom regularne sezone, a ima i dvije zlatne medalje s Olimpijskih igara u Pekingu i Londonu.

Osim tih postignuća, Kobea će se zauvijek pamtiti i po izvedbi koju je pružio 22. januara 2006. godine. Lakersi tada nisu bili ekipa za naslov, u goste im je stigla ekipa Toronto Raptorsa, a Kobe je utrpao 81 poen za pobjedu 122:104.

Iz igre je šutirao 28-46, bacanja je gađao 8-10. Bio je to drugi najveći učinak što se tiče broja poena igrača u jednoj NBA utakmici. Rekord drži Walt Chamberlain koji je zabio 100 poena u jednoj utakmici.

Pogledajte kako je izgledala magična Kobeova večer prije 14 godina.