Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Duel leonarda i jamesa

“Bitka za Los Angeles” na otvaranju NBA sezone pripala Clippersima

leonard james nba

LeBron James zabio je 18 uz devet skokova i osam asista, Anthony Davis ubacio je 25 uz 10 skokova, ali zajedno su pogodili samo 15 od 40 šuteva iz igre

Kawhi Leonardu debiju za LA Clipperse odveo je svoju novu ekipu do pobjede u gradskom derbiju prvog dana nove NBA sezone.

Iako sezonu započinju bez Paula Georgea, koji se oporavlja od operacije ramena, Clippersi su u prvom poglavlju Bitke za Los Angeles svladali Lakerse 112:102.

Leonard je formu iz doigravanja u dresu Toronto Raptorsa prenio na početak nove sezone i u novi dres. Zabio je 30 poena uz šest skokova i pet asistencija te s Patrickom Beverleyjem šefovao obranom Clippersa.

“Prije utakmice bio sam prepun emocija jer me je obitelj došla gledati, presretan sam jer igram kod kuće, u svojem gradu. Ali kad utakmica počne, isključim se i fokusiram, ništa takvo me ne može omesti”, rekao je Leonard nakon utakmice.

Zvijezde Lakersa na otvorenju sezone bisu bile ni na približno takvoj razini. LeBron James zabio je 18 uz devet skokova i osam asista, Anthony Davis ubacio je 25 uz 10 skokova, ali zajedno su pogodili samo 15 od 40 šuteva iz igre.

Daleko najbolji igrač Lakersa bio je Leonardov donedavni saigrač, još jedan prebjeg iz Kanade u Los Angeles, Danny Green. On je postigao 28 poena, među kojima sedam trica iz devet pokušaja, a praktički je sam vodio povratak Lakersa u trećoj četvrtini.

Nekoliko sati ranije 74. NBA sezonu službeno su otvorili Raptorsi, koji su prvo primili pobjedničko prstenje i otkrili šampionsku zastavu u dvorani, a zatim pobijedili New Orleans Pelicanse 130:122 nakon produžetka.